Вандали који су уништавали СДСС-ове плакате добили одговор

‘Хвала вам што се уништавали плакате. Били сте дио наше кампање!’, стоји на билбордима постављеним у готово свим хрватским градовима.

Након серије плаката на којима су представљени кандидати са СДСС-ове листе, та странка је кренула у завршну фазу предизборне кампање за еуропске изборе. Овај пут је ријеч о билбордима на којима СДСС на ћириличном и латиничном писму захваљује свима који су уништили њихове плакате и тако понудили одговор на један од предизборних слогана – ‘Знате ли како је бити Србин у Хрватској’.

‘Хвала вам што се уништавали плакате. Били сте дио наше кампање!’, поручили су СДСС-овци вандалима који су оставили траг на њиховом плакатима у већини хрватских градова. Почело је са Сиском гдје су искидани, док су у Сплиту – као и у другим градовима – никад пронађени починитељи на њих написали ‘Србе на врбе’, ‘Палите тракторе’, ‘За дом спремни’, ‘Орјунаши’, ‘Говна српска’ и ‘НДХ’. Најгњусније поруке – ‘Закољи српску дјецу’ и ‘Уби Србина’ – у уторак су освануле на плакату у Улици града Вуковара Загребу.

Извор: Novosti