U Rijeci i Zagrebu nastavljeno uništavanje SDSS-ovih plakata

U Rijeci su na više mjesta pokidani plakati s fotografijama Milorada Pupovca i natpisom ‘Rođen u Hrvatskoj’, a u Zagrebu i plakat s fotografijom Dejana Jovića, pišu Novosti.

Plakati s Pupovčevom slikom uništeni su na više mjesta u Rijeci. Neki su oštećeni tek djelomično, dok su neki uništeni do neprepoznatljivosti. Na meti vandala našli su se u različitim dijelovima Rijeke, a specifičnost u odnosu na ostatak Hrvatske je da su ih u tom gradu više kidali, nego po njima pisali ustaške poruke. Vandaliziran je i plakat SDSS-a u Savskoj ulici u Zagrebu.U Zagrebu su uništeni i plakati s fotografijom još dvojice kandidata SDSS-a: Borisa Miloševića i Dejana Jovića. Dok je onaj na kojem je Milošević išaran, pogotovo na dijelu s ćiriličnim natpisom, Jovićev plakat je pokidan. To je objavljeno na Facebook stranici SDSS-a uz rečenicu: ‘Ovih se dana u Zagrebu slavio Dan pobjede nad fašizmom, ali ulica nam poručuje da se fašizam javlja i danas u raznim oblicima. Ovo su neki od njih.’

Plakati su uništeni u prvoj fazi kampanje na Aveniji Dubrava u Zagrebu gđe su neotkriveni počinitelji na plakatu SDSS-a sa sloganom ‘Znate li kako je biti Srbin u Hrvatskoj?‘ grafitima išarali riječ ‘Srbin’ i dodali ‘Srbe na vrbe’, uz ustaški simbol slova U. Plakat SDSS-a, javljaju čitatelji, uništen je i na zagrebačkoj Aveniji Gojka Šuška, ministra obrane u vrijeme Franje Tuđmana.

U Rijeci su na plakatu napisali ustaški pozdrav ‘Za dom spremni’ slaveći Nezavisnu Državu Hrvatsku i ustaški pokret, zajedno sa svim zločinima počinjenim nad Srbima.

Autor: Goran Borković, Novosti