Никица Габрић дао подршку листи 24

Познати хрватски офтамолог, доктор Никица Габрић, снимио је спот за СДСС-ову кампању.

У Ријеци уништени плакати на којима је СДСС одговорио вандалима

СДСС-ови плакати већ данима су уништавани диљем Хрватске, а најновији примјер долази из Ријеке.

Вандали који су уништавали СДСС-ове плакате добили одговор

‘Хвала вам што се уништавали плакате. Били сте дио наше кампање!’, стоји на билбордима постављеним у готово свим хрватским градовима.

Централни скуп СДСС-а у Загребу

Централни предизборни скуп Самосталне демократске српске странке у Загребу одржат ће се у недјељу 19. маја у 17 сати у Plaza centru (бивши Hypo centar) на адреси Славонска авенија 6.

У Ријеци и Загребу настављено уништавање СДСС-ових плаката

Плакати с Пуповчевом сликом уништени су на више мјеста у Ријеци. Неки су оштећени тек ђеломично, док су неки уништени до непрепознатљивости. На мети вандала нашли су се у различитим дијеловима Ријеке, а специфичност у односу на остатак Хрватске је да су их у том граду више кидали, него по њима писали усташке поруке. Вандализиран...

Други круг плаката под слоганом Рођен u Hrvatskoj

Нова фаза СДСС-ове кампање за еуропске изборе приказује предсједника СДСС-а и носитеља листе Милорада Пуповца с хрватском заставом и слоганом ‘Рођен u Hrvatskoj’.

Етичко повјеренство одбацило пријаву новинара Вечерњег листа против СДСС-а

Како Новости сазнају, Етичко повјеренство за изборе за Еуропски парламент одбацило је пријаву новинара Вечерњег листа Маринка Јурасића због кориштења алкохола у кампањи СДСС-а. Јурасић је у пријави цитирао један од статуса са страначке Фацебоок странице: ‘малу бочицу ракије, нашег националног пића (…) наиме, ми се за права мањина боримо жестоко’.

Поцијепани плакати СДСС-а и на њима исписане поруке мржње

У неколико хрватских градова уништени су плакати СДСС-а и на њима исписане усташке и поруке мржње према Србима. На плакату у Сплиту ријеч “Србин” је прешарана, као и назив странке, а по плакату су додани натписи: НДХ, За дом спремни, Србе на врбе, као и порука “палите тракторе”. Додано је и усташко “У”.