Drugi krug plakata pod sloganom Rođen u Hrvatskoj

Nova faza SDSS-ove kampanje za europske izbore prikazuje predsjednika SDSS-a i nositelja liste Milorada Pupovca s hrvatskom zastavom i sloganom ‘Rođen u Hrvatskoj’.

U izjavi za medije koju prenose Novosti, Pupovac je rekao da se radi se o svojevrsnom odgovoru onima koji su na plakate šarali ustaške znakove i uvredljive poruke.

Plakati nisu bili samo išarani i uništeni, nego su korišteni za slanje poruka nasilja i najgoreg povijesnog iskustva koje su Srbi imali. Zato smo u ovom drugom dijelu kampanje odlučili odgovoriti takvima, ali i drugima, koji o tome misle pozitivno i negativno, na način da istaknemo nešto što se počesto zaboravlja, ali i ne zna – a to je da su Srbi ovdje rođeni, da je Hrvatska zemlja njihova porijekla i da je smatraju svojom zemljom, neovisno što postoje oni koji smatraju da su Srbi u Hrvatsku došli jučer i da bi je sutra trebali napustiti, komentirao je Pupovac.

Također poručuje da SDSS vodi kampanju za ovu zemlju, za sebe u ovoj zemlji i za pristojan položaj svih nas u Evropskoj uniji.

Izvor Novosti https://www.portalnovosti.com/pupovac-na-novim-plakatima-s-hrvatskom-zastavom